Fandom

Kosova Wiki

Agim Rufati

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Agim Rufati lindi më 1 gusht 1960 në fshatin SllupçanKumanovë, Maqedoni ka qenë ushtarak shqiptar dhe ka rënë dëshmorluftën në Maqedoni.

Agim Rufati nga fshati SllupçanKumanovë, Maqedoni ushtarak shqiptar, dëshmor i luftës në Maqedoni.

Shkollën fillore e kreu ne vendlindje , të mesmen e filloi në Kumanovë kurse e mbaroi në Preshevë drejtimi elektro montazh. Regjistroi fakulltetin Elektro Teknik në Shkup ku i detyrua ta lëshoj sepse nuk i bëhej ball asaj kohe si student shqiptar në një Univerzitet ku e gjith ishte Nacionale-Maqedone.

Agim Rufati ju kishte bashkuar forcave shqiptare që luftonin edhe më tutje pas çlirimit të Kosovës për lirin e shqiptarëve në territoret e administruara nga Maqedonia, gjatë viteve 2000.

Ai ishte ndër të parët në prëgaditjet për "Ushtrinë Çlirimtare Kombëtare " të trojeve të Karadakut të Kumanovës.

Ra dëshmorë gjat luftimeve të vitit 2001 në Maqedoni

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki