Fandom

Kosova Wiki

Akademia e Shkencave

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Akedemia e Shkencave është institucion i lartë shtetëror ose shoqatë e përhershme dijëtarësh e njerëzish të kulturës, që merret me organizimin e drejtimin e punës shkencoredhe me kërkime e studime.

Akademia e Shkencave e Shqipërisë Edit

Akademia e Shkencave e Shqipërisë u hap në vitin 1972 me përpjekjet e profesor A. Buda, i cili u emërua dhe presidenti i parë i saj. Fillimisht kishte 17 anëtare dhe 5 anetarë korespodentë.

Shiko edhe këtëEdit

Teki Biçoku

Lidhje të jashtmeEdit

cs:Akademie věd

de:Liste der wissenschaftlichen Akademien en:Academy of Sciences nl:Academie van wetenschappen

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki