FANDOM


Gjendeni te artikulli Arbanasi. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.


Arbanasi( Arbneshi) - (saktesim:Arbanasi i Kroacise) është vendbanim në juglindje të gadishullit të Zarës, sot pjesë e qytetit të Zarës. Ky vendbanim është krijuar në shek. e 18 me ardhjen e shqiptarëve nga viset jugore të Liqenit të Shkodrës në tri faza të shpërnguljes (në vitin 1726, 1727 dhe 1733). Banorët e këtij vendbanimi e kan ruajtur gjuhën dhe kulturën e të parëve.

Arbreshët e njohur Edit

Lidhje të jashtme Edit


Kategoria:qytete në Kroaci Kategoria:Koloni shqiptare

bg:Арбанаси (Далмация) en:Arbanasi (group) hr:Arbanasi it:Borgo Erizzo

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.