Fandom

Kosova Wiki

Arnauti

22,420pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Arnauti, (pa shq. Arnaut), është term me të cilin njihen shqiptarët, ky term përkon me emrin shqiptari ose pa shquar shqiptar (sh. shqiptarë-t).

Të tjerët mbi arnautët Edit

Arnauti sipas Karl May Edit

"Arnauti nuk është vetem trim, por i krisur dhe guximtar deri në guximin me te madh. Një jetë njeriu i vlen as sa një kërpudhë; ai rrezikon edhe te veten, as pa iu dridhur fare qerpiku. Këtu ai është i pabesë, dinak dhe prej nje vrazhdesie qe vertete kërkon te njejten. Thika dhe pistola rrinë tek ai shumë lirshëm. Ai therë dhe vret me shkasin me te vogel dhe ai e din se kete mund ta bëj goxha i sigurtë, sepse edhe vetë gjyqtari nuk e gjykon me deshirë, se ai duhet te llogaritë se nëse jo gjatë gjykimit, ndoshta më vonë te jetë i vrarë. Per ketë arsye arnauti është i frikshëm dhe për t'iu shmangur. Ai mund te veproj i pa denuar, cka qindra te tjerëve nuk do t'ua mbante."[1]

Referencat Edit

[1]

Shiko dhe këtëEdit

20px Wiki Libri: Botëkuptimet për Skipetarët në Gjermanofonibg:Арнаут en:Arnauts sr:Арнаути


Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.