Fandom

Kosova Wiki

Arrtemije Rradosavleviqi

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Arrtemije Rradosavleviq është peshkopi i Rashkës dhe Prizrenit, pra i Kosovës

Arrtemije Rradosavleviq është bërë i njohur për tërheqjen e nënshrimit të patriku serb Pavle nga Memorandumi për mirëkuptim të ndërsjelltë dhe për rindërtimin e monumenteve kishtare serbe. Si duket Artemije ka ra në kundërshtim me të parin e kishës serbe i cili e lëpiu pështymen e vetë. Për të kryer këtë veprim i pari i kishës serbe, Arrtemije propagandonte që:

- Memorandumi nuk duhej të nënshkruhej pa miratim e tij ; - Realizimi i tij në këtë formë është kundër interesave të serbëve dhe të kishës së tyre, sepse nuk mund t’i rindërtojnë kishat ata që i kanë sdhkatërruar, pra shqiptarët dhe institucionet e tyre.

Si do që jetë peshkopit ju deshtë që të i nënshtrohet realitetit dhe ta pranojë këshilln e të parit të Kishës serbe Pavlit, kësillë e ndikuar nga Amfilohije Rradoviq pretenduesin e karrikës.de:Artemije Radosavljević

sr:Артемије Радосављевић

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki