FANDOM


Ashkali, (Aschkali, Hashkali, Aškalije i Haškalije) janë popull, i cili kryesisht jeton në Shqipëri dhe në Kosovë. Ashkalitë kryesisht janë të besimit islam, dhe flasin gjuhën shqipe.

Ashkalitë më herët janë trajtuar si pjesëtarë të romëve, por kohëve të fundit janë pranuar si popull i veçantë. Të parët e tyre janë ashkalitë e shqiptarizuar, ndërsa të parët e tyre në Ballkan kanë ardhur nga Palestina. Emri Ashkali rrjedh nga qyteti Ashkelon që ndodhet në Izraelin e sotëm.de:Aschkali

en:Ashkali fi:Aškaalit hr:Aškalije it:Ashkali ja:アッシュカリー sh:Aškalije sr:Ашкалије sv:Ashkali

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.