Fandom

Kosova Wiki

Bazelika kristiane e Linit

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Bazilika kristianefshatin Lin dhe mozaiku i ndodhur atje datojnë në shekullin e VI dhe VII të erës së re. Ato janë vepër e kulturës Bizantine. Ky mozaik ndodhet në gadishullin e Linit 22 km larg qytetit të Pogradecit dhe përbën një objekt të vizitueshëm dhe mjaft interesant.


Mozaiku

Ky mozaik u zbulua nga germimet ne vitin 1969 qe jane bere ne Lin te Pogradecit. Germimet treguan per nje vendbanim ilir, qe i perket epokes se hekurit dhe vijne deri ne mesjeten e hereshme. Nga mozaiket e zbuluar ne kete vend, bie ne sy pasuria nga nje dekor i larmishem zoomorf, bimor e gjeometrik, me vlera te shquara artistike. Mozaiket nga ana artistike ngjajne me stilin e nje treve te gjere ballkanike, qe perfshinte qytete si Dyrrahu, Stobi, Tesaloniku etj

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki