Fandom

Kosova Wiki

Bruno Kreisky

22,420pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Bruno Kreisky, kryeministri legjendar austriak, lindi më 22 janar të vitit 1911Vjenë dhe vdiq më 29 korrik të vitit 1990 po në Vjenë. Ai ishte kryeministër (gjermanisht Bundeskanzler) i Austrisë prej vitit 1970 deri në vitin 1983.

Jeta Edit

Bruno Kreisky lindi si djali i dytë i një familje të kamur çifutësh në Vjenë. Gjatë kohës së shkollës ai erdhi në kontakt me Lëvizjen punëtore, dhe në vitin 1926 ai i bashkangjitet Rinisë puntore socialiste, gjë e cila nuk u mirëprit nga familja e tij. Në vitin 1929 Bruno Kreisky filloi të studioj për jurispudencë ku edhe doktoroi më vonë, por ëndrra e tij ishte të studioj mjekësi. Në vitin 1934 ai bën thirrje kundra përhapjes së shpejtë të fashizmitAustri.

Karriera politike Edit

bar:Bruno Kreisky cs:Bruno Kreisky da:Bruno Kreisky de:Bruno Kreisky en:Bruno Kreisky eo:Bruno Kreisky es:Bruno Kreisky fi:Bruno Kreisky fr:Bruno Kreisky he:ברונו קרייסקי hi:ब्रुनो क्रेइस्क्य it:Bruno Kreisky ja:ブルーノ・クライスキー la:Bruno Kreisky lt:Bruno Kraiskis mr:ब्रुनो क्राइस्की nl:Bruno Kreisky no:Bruno Kreisky pl:Bruno Kreisky pt:Bruno Kreisky ru:Крайский, Бруно simple:Bruno Kreisky sl:Bruno Kreisky sv:Bruno Kreisky tr:Bruno Kreisky

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.