Fandom

Kosova Wiki

Diellosja

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Insolacioni ose Diellosja është ndriçimi i Diellit brenda kohës së caktuar (ditë, muaj, vit).Vlera e diellosjës zakonisht shprehet në orë me diell mesatarisht në vit.

Diellosja varet nga shumë faktorë. Disa prej tyre janë të qëndrueshëm dhe quhen faktorë klimatik (gjerësia gjeografike, lartësia mbidetare, përhapja e masave tokësore dhe ujore etj.), ndërsa të tjerët u nënshtrohen ndryshimeve dhe quhen elemente klimatike (lagështia e ajrit, retë, temperatura e bazës dhe e ajrit, erërat etj.).

File:Heliograf.jpg


Lidhje të jashtmeEdit

ca:Insolació (meteorologia) cs:Insolace de:Insolation (Physik) en:Insolation es:Insolación fi:Insolaatio fr:Ensoleillement hr:Insolacija it:Insolazione ja:日射量 ko:일사량 nn:Solinnstråling no:Solinnstråling pl:Insolacja pt:Insolação atmosférica ru:Инсоляция sh:Insolacija simple:Insolation sl:Insolacija sv:Solinstrålning uk:Інсоляція zh:日射量

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki