Fandom

Kosova Wiki

Dino Kalenja

22,418pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Dino Kalenja (Duraj) lindi më 4 nentor 1919 ne Kalenje Mallakastër.Pasi Mbaroi shkollen fillore ne Ballsh dhe Liceun e Korces vazhdon studimet e larta ne Itali.Me pas lidhet me levizjen Antifashiste NA-CL filimisht Në njesin guerile te Tiranes, Në çeten e Pezes dhe komisar i Batalionit partizan "Ismail Klosi" Mallakaster. Fillon te shkruaj poezi kur vazhdonte Liceun e Korces . Bie Deshmor i Atdheut me 29 Mars 1944. Mban titullin "Hero i Popullit"

Also on Fandom

Random Wiki