Fandom

Kosova Wiki

Diskutim:Dështimi i zhvillimit të fetusit

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Tjeta Dan!

Me fal po me duket se e ke gabim me titullin e art. ("Abortimi" duhet Aborti), ne radh te 1, dhe me perkufizimin e tij. Aborti eshte nderprerja e parakoheshme e shtatzanise. Ti me duket se e ngatterron me dështimin. Shiko po deshe ketu Viki ang. [1] dhe ketu Viki gjer.[2].
Shndet! Leke Mjeku 30 Maj 2007 14:43 (UTC)

Me falni per pa durimin. (Puntori 30 Maj 2007 14:52 (UTC))

Ndoshta ke të drejtë, nuk e di. Jam duke përkthyer e munduar të përshtati dhe për këtë gjë e morra fjalën Abortiva në fillim, si duket është fjala bazë për "abortimi" ndërsa aborti është trungu i fjalës i cili në anglisht merret si abortimi në shqip. Tani dallimi në mes fjalës Aborti dhe Abortimi mua po më duket se është emri dhe veprimi; Si do që jetë mendojë që artikulli Abortimi duqhet të qëndrojë dhe të ridrejtohet me shprehje dhe jo me mekanizmin e programit operues. E themë këtë pasi që kjo shprehje përdoret edhe për kuptime tjera.
Ngadalë se është gabim formulimi. Abort, Abortus është "lindje e dështuar" (de), unë e kamë fjalën për vezën, frutin e pa aftë e cila deri në javën e tetë të shtatëzësisë hudhet jashtë nga ("vend lindja ...se di") trupi i nënës. Sa po kuptojë është një vezë që e abortuar, e pa fytshme e hedhur poshtë jo me mendikamente por vetëvetiu për ku da di une pse. (Është drejtëpërderejt mendo-gjurmo-shkruaj)--Hipi Zhdripi 30 Maj 2007 15:12 (UTC)

Veza e pa frutëshme Edit

Veza e pa frutëshme apo Veza abort është frytë i pa aftë për zhvllim që krijohet në trupin e shtatzënës deri në javën e tetë e që paraqitet pa dhimbje apo përcillet me gjakderdhje të vogla. Si shkaktarë ndër të tjera merren kromozomet defekte, rrezatimi rëntgen, viruset infektues etj. [1]


Burimi i të dhënaveEdit

  1. Der Grosse Brock Haus, Band 1 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1

Kështu duhej të ishte drejtë. Nese edhe ky ke një abort imi. hahaah

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki