Fandom

Kosova Wiki

Egjiptianët

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Egjiptanët janë banorë vendas të Egjiptit ose banorë që kanë prejardhje nga Egjipti. Nga botëkuptimet e vjetra shqiptare si egjiptianë merren një pjesë e popullsisë, banorë të Misirit/Egjiptit, të cilët nuk ishin të përzier me fiset arabe deri në ditët tona.

Në historinë e njerizimit në emër të tyre janë të shkruara një numër i konsiderueshëm i të arriturave me rëndësi të nivelit planetarë. Kështu në emër të tyre paraqitet përpunuesit e parë të hekurit (vitin 3000 p.e.sonë), të qelqit (vitin 1370 p.e.sonë ), etj.Egjiptanët e lashtë kanë jetuar ndërmjet viteve 4000 para erës se re dhe 500 para e.re në viset e thata e të nxehta gjatë lumit Nil.

shih edheEdit

de:Ägypter

en:Egyptian fr:Égyptien ja:エジプト人 pl:Egipcjanie sk:Egyptský