FANDOM


Ena e Korçës apo Ena e Podgorit është objekt arkelogjik e gërrmuar në Shqipëri.

Ena është e mbaruar nga balta me një vëllim të shprehur në lartësi prej 23cm dhe diametër prej 15,5 cm, i takonë kohës së hershme të gurit, shekullit VI p.e.sonë.

Motivin kryesorë të enës në formë të gjysmësferës me polikrome të vizatuara e paraqesin tri rradhë të trejëndëshve të mbushura njëra pas tjetrës në bardhë dhe në të kuqërremt.

Ena është një ndër përfaquesve të objekteve më të vjetra të artit dekorative në Shqipër si dhe një ndër keramikat më të bukura të kohës më të re të gurit të gjetura në pjesën jug-lindore të Evropës.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.