Fandom

Kosova Wiki

Enciklopedia e Tepelenës

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

thumb|400px Enciklopedia e Tepelenës është një projekt i thirrur në jetë në vitin 1992. Autori i këtij projekti është Novruz Shehu. Deri më tani (2008) është bërë përpilimi i dy vëllimeve dhe janë matur kater tryeza shkencore, pjesëmarrës të së cilave ishin diçka më shumë se 300 intelektual të ndryshëm që kontribuojnë për përpilimin e kësaj vepre.

Vëllimi i parë paraqitet me kapituj : mbi origjinën e Tepelenës antike, mbi mbeturinat arkeologjike, mbi ndërtesat e stilit krishterë dhe mysliman, mbi florën dhe faunë, mbi klimën, mbi gjuhën, mbi folklorin dhe kapitujt tjerë me t´dhëna të rëndësishme rreth Tepelenës. Ndërsa në vëllimin e dytë paraqiter diku rreth 536 biografi të tepelenasve më të njohur, siç janë p. sh. Ali Pashë Tepelena dhe Baroni, apo luftëtarët tepelenas bashkëluftëtarë të Garibaldit (Garibaldi Domeniko Damis), familja e të cilit u largua nga Tepelena më 1480, apo të gjeneratës së re siç është Sten Dragoti, etj.


Kategoria:Enciklopedi Kategoria:Çamëri Kategoria:Tepelenë

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki