FANDOM


thumb|250px|Fatos Lubonja Fatos Lubonja, lindi në Tiranë në vitin 1951, është humanist dhe shkrimtar shqiptar.

Biografia Edit

Mbaroi studimet për fizikë në vitin 1974Universitetin e Tiranës.

U akuzua dhe arrestua për shkrimet që iu gjetën të fshehura, për agjitacion dhe propagandë kundër regjimit dhe për to u dënua 7 vite burgim. Në vitin 1979 u arrestua sërish dhe u dënua sërish edhe 16 vite të tjera burgim, me akuzën si pjesëtar i një organizate kundër revolucionare. Nga burgu u lirua në vitin 1991, pas shtatëmbëdhjetë vitesh burgim.

Nga koha e lirimit gjer në vitin 1993 punoi si sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Shqiptar të Helsinkit. Në vitin 1994 themeloi revistën "Përpjekja". Në vitin 1997 u zgjodh lider i Forumit për Demokraci.

BotimeEdit

  • "Në vitin e shtatëmbëdhjetë", 1994
  • "Ploja e mbrame", 1994
  • "Ridënimi", 1996
  • "Liri e kërcënuar"
  • "Trashëgimia kulturore e Shqipërisë në rrezik", 1999
de:Fatos Lubonja

en:Fatos Lubonja pl:Fatos Lubonja

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.