Fandom

Kosova Wiki

Finlandezët

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Historia e tyre është në errësirë. Si popull përmenden nga fundi i mesjetës pas shpërbërjes së perandorisë Ruse ata dalin në skenën botërore duke e shpallur shtetin e tyre.

Prestarë të këtij popullit e ndien veten të lidhur me vendet skandinave, por historia e shtetit të tyre tregon se e ndien vetën po aq afër me pjesën në lindje të vendit të tyre.

Finlandezë tani janë popull shtet formues dhe shteti i tyre, Finlanda është anëtar në OKB.be:Фіны bg:Финландци cs:Finové de:Finnen diq:Finlandıj en:Finns eo:Finnoj eu:Finlandiar fi:Suomalaiset fr:Finnois (peuple) hu:Finnek id:Bangsa Finlandia it:Finlandesi ja:フィン人 ka:ფინელები lg:Finlandi nl:Finnen no:Finner pl:Finowie pt:Finlandês (etnia) ru:Финны sh:Finci sl:Finci sr:Финци sv:Finländare uk:Фіни zh:芬兰人

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki