FANDOM


Fisi është grup njerëzish në shoqërinë primitive me lidhje të afërta gjaku, me gjuhë të përbashkët e me zakone të njëjta, që mbështetej në pronën e përbashkët dhe që ishte njësia bazë e organizimit të jetës së njerëzve e të prodhimit deri në lindjen e klasave. Në etnografi fisi është grup njerëzish me gjuhë dhe zakone të përbashkëta, që jetojnë si një bashkësi me një prijës në krye.[1]

Me kalimin e kohës në territoret shqiptare si fis apo farefis njiheshin njerëzit që kishin prejardhje nga një stërgjysh i përbashkët


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
bg:Раса

cs:Lidská rasa en:Race (classification of human beings) eo:Raso es:Raza eu:Arraza fi:Ihmisrotu fr:Race humaine he:גזע (אדם) hr:Rasa id:Ras manusia nl:Menselijk ras nn:Menneskerasar no:Menneskerase pt:Raça ru:Раса sr:Раса sv:Människoraser uk:Раса zh:种族

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.