FANDOM


Fjalia është një varg fjalësh në kuadër të një gjuhe i radhitur në pajtim me rregullat gramatikore të asaj gjuhe dhe që ka kuptim. Fjalia mund të shpreh një dëshirë, ndjenjë, urdhër, kërkesë, preferencë, pyetje etj. Ajo është njësi themelore gramatikore.

Fjalia mund të jetë e përbërë edhe nga një fjalë e vetme, si dhe nga disa pjesë të cilat mund të jenë të varura nga njëra tjetra ose të pavarura dhe të cilat së bashku i japin kuptim të plotë fjalisë.

Fjalitë mund të jenë : dëftore, pyetëse, thirmore , dëshirore dhe urdhërore .bg:Изречение

br:Frazenn ca:Frase cs:Věta (lingvistika) cv:Предложени da:Sætning (grammatik) de:Satz (Grammatik) en:Sentence (linguistics) es:Oración (gramática) eu:Perpaus fa:جمله fi:Virke fr:Phrase gd:Rosg-rann gl:Oración (gramática) he:משפט (בלשנות) hi:वाक्य और वाक्य के भेद hr:Rečenica id:Kalimat is:Setning (setningafræði) it:Frase ja:文 kk:Сөйлем ko:문장 lt:Sakinys ml:വാചകം nl:Soorten zinnen no:Setning pl:Zdanie pt:Frase, oração e período qu:Hunt'a rimay ro:Propoziţie ru:Предложение (лингвистика) simple:Sentence sk:Veta (filozofia) sl:Poved sr:Реченица th:ประโยค (ภาษา) tl:Pangungusap tr:Cümle uk:Речення wa:Fråze yi:זאץ zh:句子

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.