Fandom

Kosova Wiki

Forcat e Armatosura Gjermane

22,418pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Në vitin 1949 Gjermania nuk kishte një ushtri të sajën por kjo u krijua në vitin 1955 kur u zhillua Lufta e Koresë. Po në këtë vit me anë të influencës së Bashkimit Sovjetik Gjermania hyri në NATO.

Organizata Militare thërritet Bundesëehr që do të thotë “mbrojtje Federale”. që është e përbërë nga ushtria, aviacioni dhe marina.

Forcat e Armatosura Gjermane janë të përbëra nga 257.000 ushtarakë dhe 125.000 civilë. Gjithashtu edhe ginia femërore përbën një pjesë të konsiderueshme të Forcave të Armatosura (rreth 6,2 %). Në vitin 2006 shpenzimet e qeverisë pë forcat e armatosura arritën në 27,9 miliardë euro.

Shih dhe këtëEdit

ar:الجيش الألماني

bg:Бундесвер cs:Bundeswehr cv:Федераллă хӳтĕлев вăйĕсем da:Bundeswehr de:Bundeswehr el:Bundeswehr en:Bundeswehr es:Bundeswehr fa:ارتش آلمان fi:Bundeswehr fr:Bundeswehr he:בונדסוור hr:Bundeswehr hu:Németország hadereje io:Bundeswehr it:Bundeswehr ja:ドイツ連邦軍 ko:독일 연방군 lt:Bundesveras lv:Bundesvērs nl:Bundeswehr no:Bundeswehr pl:Bundeswehra pt:Bundeswehr ro:Bundeswehr ru:Бундесвер sl:Bundeswehr sv:Tysklands försvarsmakt tr:Bundeswehr uk:Бундесвер zh:德國聯邦國防軍