Fandom

Kosova Wiki

Gjon Nikollë Kazazi

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Gjon Nikollë Kazazi ishte prift jezuit shqiptar nga Gjakova, Kosovë, i cili jetoi gjatë viteve 1702-1752.

Biografia Edit

Gjatë një vizite më 1743 në Romë, Kazazi si ipeshkvi i Shkupit, në biblotekën e Kongregacionit për Përhapjen e Fesë (Congregatio de Propaganda Fide)kishte hasur në ekzemplarin e vetëm të Mesharit të Gjon Buzukut. Kazazi veprën e vjetër e përshkruante si "një libër të përdorur ndër vite për mesha". Pastaj ai bëri një kopje të cilën ia dërgoi themeluesit të Seminarit të Shqipes në Palermo, Gjergj Gjyzetës (Giorgio Guzzetta-(1682-1756)) dhe nga fundi i shekullit XVIII, Meshari gjendej te Kardinali Stefan Burgia (Stephan Borgia) e më vonë, në Biblioteken e Vatikanit.[1]

Burimi i të dhënaveEdit

[1]
Cite error: <ref> tags exist, but no <references/> tag was found

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki