Fandom

Kosova Wiki

Grekët

22,418pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Grekët ishin popuj të lashtë ballkanikë si spartanët, maqedonët, trakët, jonët etj. ndërsa në vitet e luftrave botëror është krijuar edhe një nacion i quajtur grekë që ka shtrirë sundimin mbi popujt e lashtë dhe ardhacakët sllavë e turkë në pjesën lindore të Ballkanit.

Që nga themelimi i këtij nacioni në literaturat e ndryshme vije edhe deri tek keqkuptimet në lidhje me grekët e lashtë dhe nacioni artificial të krijuar në lindje të ballkanit. Këtë e shprehë më së miri Majoli në shprehjen Graeca natio, qualis nune est misera ut semel dicam.[1]

Burimi i të dhënaveEdit

  1. Saa per Grekt t'sodqem, mâa mirë mos t'jetë se âsht komi i tyne! - përkthimi në "Gjeçovi VEPRA 2" - Sh.B. Rilindja Prishtinë 1985

Also on Fandom

Random Wiki