FANDOM


Hapësira është një prej kategorive themelore të shkencës, në veçanti të degëve të tilla, si filozofia, matematika dhe fizika. Në vëzhgimet e nivelit të përditshëm të hapësirës lëndore kuptohet si një "mbajtës", për të gjithë trupat apo sendet lëndore, gjeometrike që në thelb rrethojne botën tonë.

Përkufizimi matematikor i hapësirësEdit

Përkufizimi fizikalEdit

Hapësira në filozofiEdit

Hapësira në psikologji dhe gjuhësiEdit

Shiko edheEdit

Lidhje të jashtmeEdit


Template:Astronomi-cungar:مكان (فيزياء) bat-smg:Pluotmie ca:Espai da:Rum de:Raum (Physik) el:Χώρος en:Space eo:Spaco fa:فضا fi:Avaruus fr:Espace (notion) gl:Espazo he:מרחב ia:Spatio id:Ruang it:Spazio (fisica) ja:空間 ko:공간 la:Spatium lv:Telpa mk:Простор nl:Ruimte (natuurkunde) ru:Пространство sd:پولار simple:Space (physics) sl:Prostor sv:Rum (fysik) th:ปริภูมิ tr:Uzay uk:Простір uz:Fazo vi:Không gian zh:空间 (物理)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.