Fandom

Kosova Wiki

Harriet

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
File:Harriet fg1.jpg

Harriet (lindur rreth 1830) me 175 vjetë, thuhet të jetë Kafësha dhe Breshka më e vjetër e regjistruar në dokumentet e njerzimit.

Për breshkën në fjalë thuhet të jetë breshka e njëtë të cilën e përshkruan Çarls Darvini në vitin 1835 në vepre Galápagos Islands. Ajo është anëtare e familjes Chelonian, kjo e bënë atë që të jetë lloji më autentik i regjistruar që 188 vite.

Për më se 99 vite ajo jetoi në Brisbane City Botanic Gardens ndërsa tani jeton në Kopshtin Zologjik australian The Crocodile Hunter.

Në vitet e para të 2000-ës, kësaj thënje qendrat mediale perendimore i kanë kushtuar minuta të tëra në programet e tyre.


Burim i të dhënaveEdit

da:Harriet de:Harriet (Schildkröte) en:Harriet (tortoise) eo:Harriet es:Harriet fi:Harriet (kilpikonna) fr:Harriet la tortue it:Harriet (tartaruga) ja:ハリエット nl:Harriet (schildpad) pl:Harriet pt:Harriet ru:Черепаха Гариетта sv:Sköldpaddan Harriet tr:Harriet zh:哈麗

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki