Fandom

Kosova Wiki

Hoteleria

22,418pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Hoteleria apo Veprimtari hoteliere, konsiderohen përgatitja e ushqimit, përgatitja dhe shërbimi i pijeve alkoolike dhe joalkoolike dhe shërbimet e vendosjes si dhe veprimtaria dhe bizneset e lidhura ngushtë si përgatitja e ushqimit për t’u konsumuar në ndonjë vend tjetër (në mjetet e transportit, në raste manifestimesh, etj.) dhe furnizimi. [1]

Objektet hoteliere, janë objektet për vendosje (bujtje) dhe objektet për ushqim dhe pije dhe klasifikohen në këto shtatë grupe:

  1. Hotelet: hoteli, fshat turistik, apart-hotel, fshat apartamentesh,moteli, pensioni, etj,
  2. Kampet dhe llojet e tjera të objekteve hoteliere për vendosje si : kampi, dhomat me qira, apartamentet, hoteli-hostel për rininë, shtëpia e alpinistëve, pushimorja, bujtina, etj.,
  3. Restorantet : restoranti, taverna, restoranti nacional, restorant qumështi, kafeneja, piceria, qebaptorja, kuzhina popullore, byrektorja, etj .,
  4. Baret : bari, bar-nate , disko-bar, etj. ,
  5. Bufetë : bufeja , birraria , bistroja, etj .,
  6. Kafenetë : kafeneja, bar–kafeneja, kafe-ëmbëltore, etj. ,
  7. Kantinat dhe përgatitja e racioneve ushqimore.


Burimi i të dhënaveEdit

  1. LIGJI PËR VEPRIMTARITË HOTELIERE DHE TURISTIKE Në amëzën assembly-kosova.org