FANDOM


Hunët ishin grupe apo fise të një populli me fole në Azi (hapësirën mongole). Në bazë të përshkrimit të përgjithshëm të tyre nga romakët, ardhja e tyre në kontinentin Evropian ka qenë më e ashpra. Dyndja e këtyre fiseve ka vazhduar deri në kufijtë e perandorisë romake, ku si duket edhe këta si shumë popuj, fise e gruape endacake, janë vendosur.

Në viset shqiptare në të kaluarën është përmendur edhe termi "magjarë" me të cilin termë kanë paramenduar popujt që kanë hyrë në lidhje mbretërore me popujt austriakë e që ndodheshin në pjesë të Hungarisë së sotme.

Sot, hungarezët janë popull shtet formuese dhe shteti i tyre është anëtare e OKB-së. Po ashtu shtetasit e Hungarisë, në gjuhën e përditshme thirren me këtë termë.als:Hunnen az:Hunlar be:Гуны bg:Хуни bs:Huni ca:Huns cs:Hunové cv:Хунсем cy:Hyniaid da:Hunnerne de:Hunnen el:Ούννοι en:Huns eo:Hunoj es:Hunos et:Hunnid eu:Huno fa:هون fi:Hunnit fr:Huns fy:Hunnen gl:Hunos he:הונים hr:Huni hu:Hunok id:Hun is:Húnar it:Unni ja:フン族 ka:ჰუნები kk:Ғұндар ko:훈족 la:Hunni li:Hunne lt:Hunai lv:Huņņi nl:Hunnen no:Hunerne oc:Un pl:Hunowie pt:Hunos ro:Huni ru:Гунны sh:Huni simple:Huns sk:Huni sl:Huni sr:Хуни sv:Hunner sw:Wahunni tr:Hunlar tt:Hunnar uk:Гуни vi:Người Hung zh:匈人

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.