FANDOM


Ismet Jashari
140px

Emri: Ismet
Mbiemri: Jashari
Profesioni: ushtarak
Ditëlindja: 1967
Vendlindja: Orizare, Kumanovë
Kombësia:

Ismet Jashari lindi në fshatin Orizare të komunës së Kumanovës në vitin 1967; vdiq më 26 gusht 1998Luzhnicë. Ai rrjedhte nga një familje me traditë përkushtuar ndaj çështjes kombëtare. Një pjesë të jetës i detyruar për shkak përndjekjeveve sllavo-maqedone e kaloi në mërgim për tu kthyer në luftën e shenjtë të UÇK-s në Kosovë ku dhe bie dëshmorë.

Shih edhe Edit

UÇK

Lidhje të jashtme Edit

Video Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.