Fandom

Kosova Wiki

Jani Minga

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Jani Minga mësues patriot, mori pjesë në të gjitha kongreset arsimore. Ishte nismëtar për krijimin e klubit atdhetar "Labëria" dhe i hapjes së shkollës shqipe në Kaninë, ndërkohë hartonte edhe tekstet shkollore: "Abetare kombëtare shqip përgatitore", "Abetare shqip këndimore", "Gramatikë e gjuhës shqipe", etj.

1912-n Minga mori pjesë në Kuvendin Kombëtar që shpalli pavarësinë.

Vdiq më 7 maj 1947.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki