Fandom

Kosova Wiki

Japanologjia

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Japanologjia është diciplin e Orientalistikës, e cila merret me hulumtimin, e gjuhës dhe letersisë, e historisë, e fesë, e fillozofisë dhe kulturën së Japonisë. Si themelues të japanologjisë mund të merren: L. Frois, J. Rodriguez, E. Kaempfer dhe Ph. F. Siebold.

Në universitete të ndryshme të Evropës gjenden hapësira në të cilat mund të studiohet japanologjia.


Lidhje të jashtmeEdit

en:Japanese studies es:Japonología fr:Japonologie ja:日本学 ka:იაპონოლოგია no:Japanologi pl:Japonistyka ru:Японоведение zh:日本学

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki