Fandom

Kosova Wiki

Kabineti

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Kabineti është një dhomë e veçantë që që ka mjetet a pjisjet e duhura për të studiuar.

Sipas Fjalorit të gjuhës shqipe Kabineti është dhomë e veçantë në një insititucion, që ka mjetet a pjisjet e duhura për të studiuar, pët t'u konsuntuar, për të bërë eksperimente etj.[1]. Po ashtu Kabineti është tërsia e ministrave që përbëjnë qeveinë e një shteti zakonisht tek shtet borgjeze[2].

Përndryshe kabineti mund të jetë një dhomë pune e një studiuesi apo nënpunësi me përgjegjësi . Në këto raste formohet një institucion i vogël ndihmës për një punë të veantë, qendër propagande e konsultimi për çështje të caktuara të veprimtarive shoqërore e shkencore.

Si do që të jetë në gjuhen shqipe dallohen dy lloje të kabineteve ato që merren me veprimtari shoqërore e që shpeshë në praktikë quhen "Zyre të ..." dhe kabinetet shkencore në të cilat hynë edhe laboret.


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
  2. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
cs:Kabinet

da:Kabinet de:Kabinett en:Cabinet (disambiguation) es:Gabinete fr:Cabinet id:Kabinet ja:キャビネット nl:Kabinet pl:Rząd (ujednoznacznienie) pt:Gabinete (desambiguação) sv:Kabinett tl:Kabinet (paglilinaw)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki