FANDOM


thumb|300px|Kabllo për lidhje me internet Kablloja është një lidhëse në mes të dy pajisjeve elektrike, zakonisht me qëllim të përcjellës së rrymës elektrike të intensiteteve të ndryshme apo impulseve të ndryshme me bazë elektrike.

Sipas fjalorit të gjuhës shqipe Kablloja është një tel i trashë me shumë fije dhe i veshur me një shtesë të trashë mbrojtëse, e cila përdoret zakonisht për të përcjellë rrymën elektrike nën tokë anën ujë, për vijat telefonike etj.[1]

Ka disa loje të kabllove si p.sh.:

  • Kablloja telefonike - lidhëse për përcjelljen e impulseve elektronike
  • Kablloja elektrike - lidhëse për përcjelljen e rrymës elektrike
  • Kablloja nënujore - lidhëse e llojeve të njëjta si ato mbi ujë por që kanë një izolim përkatës
  • Kablloja virtuale - rreze e lëshuar nga pajisjet elektronike për përcjelljen e impulseve në një pajisje tjetër elektronike


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
da:Kabel

de:Kabel (Begriffsklärung) en:Cable (disambiguation) es:Cable (desambiguación) fr:Câble id:Kabel ja:ケーブル nl:Kabel

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.