Fandom

Kosova Wiki

Kamxhiku

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Kamxhiku është rrip i fortë lëkure ose litar i lidhur në një shkop të shkurtër, me të cilin godasin kafshët për t'i nxitur që të ecin më shpejtë dhe nga disa përdoret për të rrahur rrah dikë.[1] Po ashtu Kamxhiku flitet edhe si fjalë figurative për të përshkruar goditje të forta për të ndreq një të "metë", një "vesë".


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
ar:سوط

bg:Камшик ca:Fuet (arma) cs:Bič de:Peitsche en:Whip eo:Vipo es:Látigo fa:شلاق fi:Ruoska fr:Fouet (arme) gn:Tejuruguái hu:Ostor it:Frusta ja:鞭 ksh:Shmėkk la:Flagellum lt:Rimbas nl:Zweep pl:Bat pt:Chicote ro:Cravaşă ru:Плеть simple:Whip sk:Bič sv:Piska te:కొరడా zh:鞭

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki