Fandom

Kosova Wiki

Kancelaria

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Kancelaria (nga lat.: cancelli - rrjetë e hekurt, shufra) është ambasada, përfaqësia apo zyrë a degë në një dikaster, që merret me punë të ndryshme zyrtare.[1]

Në mesjetë ishte zyre e një kleriku të lartë në pallatin e Papës. Kjo zyre ishte një dhomë e ndarë me shufra nga hapësira tjetër dhe në të punonte kleriku i cili më vonë thirrej kancelar. Puna e klerikut ishte lëshimi i certifikatave të ndryshme.


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
fr:Chancellerie

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki