Fandom

Kosova Wiki

Kapsolla

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Gjendeni te artikulli Kapsolla. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.


Kapsolla është kësulëz e metaltë, e mbushur me një lëndë shpërthyese shumë të ndjeshme nga goditjet, që vihet në fund të fishekut të predhës etj. dhe shërben për të ndezur barutin e gëzhojës, dinamitit etj. ...[1].

Kapsula e raketave te derguara ne gjithesi nga Ruset.

Perderisa vendet antare te Natos për transporitm ne gjithesi zakonishte perdorin aeroplane te posaqem, vendet e paktit te Varshaves gjegjesisht sot Federata Ruse transporimin e bejne me Kapsula te cilat katapultohen ne gjithesi dhe keto kapsula bien ne toke simbase ligjeve fizike. Ne to zakonisht kthehen austronautet.


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
da:Detonator

de:Sprengzünder en:Detonator es:Detonador fi:Detonaattori fr:Détonateur ja:雷管 lt:Detonatorius nl:Detonator pl:Detonator zh:雷管

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki