Fandom

Kosova Wiki

Kapsula

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Gjendeni te artikulli Kapsula. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.


Kapsulla është një llojë mbështjellësi i gjësendi në trajtë të kësulëzës e që vendoset në pjesën përfundimtare të një trupi, organi apo gjësendi dhe që mund të përdoret e ndarë nga trupi për qëllime të ndryshme.

Në fjalorin e gjuhës së sotme shqipe Kapsulla është {bot.} Fryti i thatë i disa bimëve, që ka shumë dhomëza të mbushura me fara. {Kapsula e hashashit} - {farm.} Kësulëz prej letre të hollë, prej amidoni etj., që mbështjell një sasi bari pluhur; kokrra që bëhet kështu - Enë e vogël në trajtë gjysmërruzulli që përdoret për punë të ndryshme në laborator. - {anat.} Ind a cipë si qeskë që mbështjell organe të ndryshme; kokrra që formohet kështu [1].


Burim i të dhënaveEdit

  1. Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
da:Kapsel

de:Kapsel en:Capsule es:Cápsula fr:Capsule id:Kapsul ja:カプセル lt:Kapsulė nl:Kapsel pt:Cápsula ro:Capsulă (dezambiguizare) ru:Капсула

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki