Fandom

Kosova Wiki

Konservimi

22,418pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Konservaimi nënkupton paketimin e ndonjë tërësie materiale e që zakonisht është ushqimi apo lëndët të tjera me aftësi të shpejta zbërthese.

Konservimi në aspektn kulturorë nënkupton krijimin e kushteve të përshtatshme dhe marrjen e masave paraprake për ruajtjen e trashёgimisё kulturore, duke përfshirë edhe mirëmbajtjen.[1]

Konserimi i ushqimitEdit

Me konserimin e ushqimit, me zirje në shtëpi apo të futura në konserva në fabrika, humbja e vitaminave të këtyre produkteve është diku rreth 50 përqindë. Për produkte e konservuara me qëndrueshmëri deri në dy vite kësaj humbje i shtohen edhe 20 përqindë tjera. Cilat substanca konservuese janë futur në konservat industriale shkruhet në etiketen e ngjitur asaj. Tek bimët këto substanca kryesisht janë kripëra dhe te perimet substaca e sheqer.

Doza e konservuara në teneqe të bardha janë më të përshtatëshme se ato të tejdukshmet nga qelqi. Sasia e një konserve të hapur duhet që sa më parë të konsumohet.


Burimi i të dhënaveEdit

  1. LIGJI PËR TRASHËGIMINË KULTURORE Në amëzën assembly-kosova.org
cs:Konzervace

da:Fredning en:Conservation fr:Conservation ko:보존 nl:Conservering tr:Konservasyon vi:Bảo tồn

Also on Fandom

Random Wiki