FANDOM


Kontrolli i hyrjes është një sistem ose aparat që ndalon ose lejon hyrjen e personave në bazë të kredencialeve të përdoruesit për hirë të kontrollit të sigurisë. Kontrolli i hyrjes mund të jetë mekanik ose elektromagnetik.

Kontroll mekanik i hyrjes Edit

Kontrolli mekanik i hyrjes është mënyra konvencionale që është përdorur në gjithë historinë e deri në kohet e sotme. Kjo mënyrë e kontrollit të hyrjes kombinon dy ose më shumë pjesë, zakonisht me forma përmbushëse (që puqen) dhe lejojnë lëvizjen fizike të pjesës kyçëse.

Shembujt - Çdo dry ose bravë që hapet me çelës.

Kontroll elektromagnetik i hyrjes Edit

Kontrolli i elktromagnetik i hyrjes është një mënyrë relativisht e re e shpikur gjatë gjysmës së dytë të shekullit XX dhe e përdorur pothuajse në çdo aplikim të ditëve të sotme. Ajo që bën sistemet elektromagnetike të veçanta është pjesa kyçëse, që mund të kontrollohet nga rryma elektrike. Kredencialet mund të jepen dhe procesohen në mënyra të ndryshme si psh:

-thjesht një kontakt elektrik (i pozicionuar në mënyra strategjike)
-skanimi dhe njohja e një bar kodi
-njohje e një zinxhiri binar në shirit magnetik
-njohje e zinxhiri binar dhënë me anë të frekuenca radiosh (proksimitet, pa kontakt)
-njohje informacioni biometrik
-kombinim i mënyrave të mësipërme
Kategoria:Sigurime

bn:এক্সেস কন্ট্রোল de:Zugriffskontrolle en:Access control fr:Contrôle d'accès id:Pengaturan akses ja:アクセス制御 ko:접근 제어 no:Adgangskontroll pt:Controle de acesso simple:Access control ur:رسائی انضباط vi:Điều khiển truy cập zh:存取控制

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.