Fandom

Kosova Wiki

Kultura Jarmuk

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share
Kultura Jarmuk ishte një kulturë e përhapur në pjesën veriore të Palestinës në kohën e gurit. I takonë grupit të kulturave të shekullit të V dhe shekullit IV para erës sonë. Në fillim në këtë pjeaë të botës fusin në përdorim keramiken një ngjyrshe e më vonë edhe të shumë ngjyrshme. Për t´u veçuar nga kjo kuturë janë figurat e rënda skematike të femrave nga balta.ar:نهر اليرموك

cs:Jarmuk de:Jarmuk en:Yarmouk River et:Yarmūk fr:Yarmouk he:ירמוך ja:ヤルムーク川 lt:Jarmukas nl:Jarmuk pl:Jarmuk pt:Rio Jarmuque ru:Ярмук sv:Yarmuk uk:Ярмук

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki