FANDOM


Opera "La Boheme", e shkruar në vitin 1896 nga Giacomo Puccini, me libret të Giuseppe Giacosas dhe Luigi Illicas, që i takon rrymës së verizmit (të vërtetës), mbetet një nga operat më të suksesshme dhe nga më populloret, dhe vazhdon të luhet në të gjithe teatrot prestigjozë të operas në botë.

Për herë të parë është në vënë në skenën e Teatrit të Operas në Tiranë në Maj të vitit 1963 me dirigjent M.Krantja dhe regji të J.Trujas, ku në rolet kryesore kanë interpretuar Gaqo Çako, Avni Mula, Nina Mula etj. Ajo është rivënë edhe tri herë të tjera në skenën e Teatrit të Operas, përkatësisht në vitet 1971, 1985, 2002.ca:La Bohème

cs:Bohéma (Puccini) cy:La bohème da:La Bohème de:La Bohème el:Μποέμ (όπερα) en:La bohème es:La Bohème et:Boheem fi:La bohème fr:La Bohème gl:La Bohème he:לה בוהם (פוצ'יני) hr:La Bohème hu:Bohémélet it:La bohème ja:ラ・ボエーム (プッチーニ) ko:라 보엠 ms:La bohème nl:La bohème no:La bohème pl:Cyganeria pt:La Bohème ro:La bohème ru:Богема (опера) simple:La bohème sl:La Boheme (opera) sr:Боеми (опера) sv:La Bohème tr:La bohème zh:波希米亚人 (歌剧)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.