Fandom

Kosova Wiki

Lazët

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

thumb |right |250px |Lazë në vitin 1900

Lazët (lazisht : Lazi/ლაზი, Lazepe/ლაზეფე ; turq. : Laz, Lazlar ; gjeorgjisht : ლაზი, ლაზები) janë popull me origjinë kaukaziane, i vendosur në juglindje të bregut të Detit të Zi. Ky popull e flet gjuhën laze dhe është i një gjakut më Mingrelët. Por Lazët janë myslimanë sunit ndërsa Mingrelët të krishterë.

Kategoria:Gjeorgji Kategoria:Popuj

bg:Лази br:Lazeg ca:Laz de:Lasen el:Λαζοί en:Laz people fr:Lazes he:לאז ja:ラズ語 ka:ლაზები nl:Lazen ru:Лазы tr:Lazlar

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki