Fandom

Kosova Wiki

Leishmania

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Leishmania është një parazit i gjinisë së tripanozomave, që shkakton sëmundjen e leishamiazës. Përhapet përmes mushkonjave të vogla të quajtura flebotoma. Strehuesit e tyre parësorë janë vertebratet. Zakonisht paraziti infekton qëntë, brejtësit dhe njerëzit.

Haset edhe në Shqiperi në të dy format e saj, atë të lëkurës dhe atë të organeve të brendëshme.ar:ليشمانيا

ca:Leishmània cs:Leishmania de:Leishmanien en:Leishmania es:Leishmania fr:Leishmania ja:リーシュマニア ka:ლეიშმანია la:Leishmania nl:Leishmania pt:Leishmania ru:Лейшмании simple:Leishmania tr:Leishmania zh:利什曼原蟲

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki