Fandom

Kosova Wiki

Marko Boçari

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

jpg|thumb|right|150px|Marko Boçari [[Figura:Ludovico lipparini.jpg|thumb|left|250px|Vdekja e Marko Boçarit - Ludovico Lipparini - Museu i Triestes]] Marko Boçari lindi në SulJaninës1790 në një familje të dëgjuar shqiptare nga kishin dalë shumë burra trima si Kiço Boçari, Kosta, Dhimitri, Jorgji dhe kapedani i madh i revolucioni të 1821, Noti Boçari. Marko Boçari përveç bëmave të tij trimërore dhe burrërore dhe bukurisë, la trashëgim edhe një vepër. Është fjala për të famshim “Fjalori dy gjuhësh greko-shqip”.Ishte suliot i kohës së Ali Pashe Tepelenës. La amanet ta varrosnin pranë fortifikatës Gjergj Kastrioti.

Marko Boçari u vra duke luftuar më 9 gusht 1823Karpenis.de:Markos Botsaris

el:Μάρκος Μπότσαρης en:Markos Botsaris hu:Markosz Botszarisz sv:Markos Botzaris uk:Маркос Боцаріс

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki