Fandom

Kosova Wiki

Metrologjia

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Metrologjia është shkenca e matjeve.

Pasi që metrologjia është shkencë e zbatueshme në praktikë dallohen disa lëmi të saj si: Metrologjia teorike (shkencore)- është pjesë e metrologjisë e cila merret me organizimin dhe zhvillimin e etalonëve të matjeve dhe mirëmbajtën e tyre; Metrologjia industriale- është pjesë e metrologjisë me të cilën vendoset gjurmueshmëria e rezultateve të matjes dhe Metrologjia ligjore - përfshinë pjesën e metrologjisë e cila rregullohet me ligj dhe aktet tjera nënligjore, më qëllim të vendosjes së saktësisë dhe besueshmërisë në rezultatet e matjes në fushat ku aplikohen mjetet matëse ligjore.[1]


Burimi i të dhënaveEdit

  1. LIGJI PËR METROLOGJI Në amëzën assembly-kosova.org
be-x-old:Мэтралёгія

bg:Метрология ca:Metrologia cs:Metrologie da:Metrologi de:Metrologie en:Metrology es:Metrología fi:Metrologia fr:Métrologie he:מטרולוגיה hi:माप विद्या hr:Mjeriteljstvo hy:Չափագիտություն id:Metrologi io:Metrologio it:Metrologia ka:მეტროლოგია lv:Metroloģija nl:Metrologie no:Metrologi pl:Metrologia pt:Metrologia ru:Метрология sah:Метрология sk:Metrológia sr:Метрологија sv:Mätteknik uk:Метрологія ur:پیمائشیات

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki