Fandom

Kosova Wiki

Monumenti i Skënderbeut në Shkup

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

thumb|400px|Monumenti i Skënderbeut në Shkup Monumenti i Skënderbeut në Shkup është i mbuluar me bronz dhe peshon 2,7 tonë, ndersa së bashku me bazamentin është i lartë shtatë metra. Kjo njëkohësisht e bën atë dhe shtatoren më të lartë në Maqedoni, vepër kjo e skulptorit Thoma Thomai. Gurthemeli i bazamentit ku qëndron monumenti i Skënderbeut në Shkup u vendos më 28 nëntor të vitit 2005. Ndërsa monumenti u vendos më 28 nëntor 2006.


Shih edhe Edit

Monumenti i Skënderbeut në Prishtinë‎

Monumenti i Skënderbeut në Tiranë‎

Monumenti i Skënderbeut në Krujë‎

Statuja të Gjergj Kastriotit -Skenderbeut në botë Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki