FANDOM


right|300px Muzeu "Enver Hoxha" u ndërtua dhe u inaugurua si muzeu "Enver Hoxha" në vitin 1988Tiranë, pra tre vjet pas vdekjes së Enver Hoxhës. Ai u projektua nga një grup arkitektësh nën drejtimin e bijës së Hoxhës, Pranvera dhe dhëndrit të tij, Klement Kolaneci. Ky muze kushtoi në atë kohë 3 milionë e gjysmë dollarë. U ndërtua në dy vjet. Për ndërtimin e tij punuan 300 punëtorë.

Sot muzeu është kthyer në "Qendra Ndërkombëtare e Kulturës".

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.