Fandom

Kosova Wiki

Nazim Hikmet

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Nâzım Hikmet (Ran), në shqip i njohur edhe si Nazim Hiqmeti, (20 janar 1902Selanik, 3 qershor 1963Moskë), ishte shkrimtar, poet e dramaturg turk. Ai njihet si themeluesi i lirikës moderne turke dhe si një nga poetët turq më të njohur.

Jeta Edit

Nâzım Hikmet u lind në vitin 1902 in në Selanik si bir i një zyrtari të Ministrisë së jashtme. Datëlindjen e tij e gjejme edhe më 20 nëntor të vitit 1901. Ai u rrit kryesisht tek gjyshi i tij, që ishte gouverneur i sulltanit në Aleppo dhe më vonë Diyarbakir.

VepratEdit

LiteraturëEdit

Lidhje të jashtmeEdit

ar:ناظم حكمت

az:Nazim Hikmət cv:Назым Хикмет Ран cy:Nazım Hikmet da:Nazım Hikmet de:Nazım Hikmet el:Ναζίμ Χικμέτ en:Nâzım Hikmet es:Nazım Hikmet fa:ناظم حکمت fi:Nazım Hikmet fr:Nazım Hikmet hu:Nâzım Hikmet it:Nazım Hikmet ku:Nazim Hîkmet Ran lv:Nāzims Hikmets nl:Nazım Hikmet pl:Nazım Hikmet pt:Nazım Hikmet ru:Хикмет, Назым sc:Nazim Hikmet sv:Nazım Hikmet ta:நாசிம் ஹிக்மட் tr:Nâzım Hikmet uk:Назим Хікмет

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki