Fandom

Kosova Wiki

Oqeani Atlantik

22,420pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

thumb|240px|Harta e Oqeanit Atlantik

Oqeani Atlantik (shk.: Atlantiku) është pas Oqeanit Pacifik i dyti oqean sipas madhësisë. Ai ka dalë prej ndarjes të një Ish-kontinenti dhe e ndarë Evropën dhe Afrikën nga kontinenti Amerikës.