FANDOM


  • Qarkullimi është tërësia e spostimeve ose qëndrimeve të këmbësorëve, mjeteve dhe kafshëve. Gjtë një qarkullimi të plotë, gjaku kalon në zmër dy herë. Së pari, ai pompohet nga ana e djathtë e zmrës tek mushkëritë, ku merr oksigjenin e ri që sapo kemi thithur me anë të frymëmarrjes. Pastaj ai kthehet në anën e majtë të zmrës, përpara se të pompohet në gjithë pjesët e tjera të trupit, për të çuar atje oksigjenin. Gjaku që ka nevojë për oksigjen kthehet në zemër për të filluar ciklin përsëri.


Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.