FANDOM


thumb|300px|right|Sistemi heliocentrik

Revulucioni i Tokës paraqet lëvizjen e Tokës rreth Diellit. Kjo rrugën që bënë Toka rreth Diellit , është në formën e elipsës dhe quhet orbitë. Këtë rrugë Toka e bënë për një vit, përkatësisht për 365 ditë e 6 orë dhe quhet vit tropik. Shpejtësia mesatare e Tokës rreth Diellit është 30 km në sekondë. Rrjedhimet e revolucionit janë ndryshimet e zgjatjes së ditës dhe natës në një vend gjatë vitit ose në vende të ndryshme në të njëjtin moment. Ndërrimi i stinëve të vitit dhe paraqitja e brezave të nxehtësisë.

Zgjatja jo e baramartë e ditës dhe natësEdit

Kur sistemi heliocentrik i Kopernikut u pranua prej te gjithve njerzimi u be i vetedijshem per nje levizje tjeter te Tokes per revolicionit.

Ndërrimii stinëve të vititEdit

Brezat e nxehtësisëEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.