Fandom

Kosova Wiki

Romani aventuristik

22,419pages on
this wiki
Add New Page
Talk0 Share

Romani aventuristik ëshë llojë i luajtjesë së romanit.

Që në antiken e vonëshme romanet përbëheshin nga një lidhje e avanturave me tregime dashurie. romanet aventuristike të sotitt rrënjët i kanë në shekullin XVII a XVIII. Në këtë kohë në evropë janë të njohur romanet në të cilat përshkruheshin udhëtime e fushata të piratëve dhe ndër to ishin më të njohurat Robinsonadat.[1]


Burimi i të dhënaveEdit

  1. Der Grosse Brock Haus, Band 1 - Wiesbaden 1984 ISBN 3-7653-0363-1

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on Fandom

Random Wiki