FANDOM


thumb|Sabri Godo Sabri Godo është politikan, shkrimtar dhe skenarist shqiptar. Ka lindur në Delvinë më 8 gusht 1929. Mori pjesë në luftën antifashiste nga 15 korriku i vitit 1943 deri në maj 1945, kur u kthye nga Jugosllavia. Ka patur veprimtari të dendur në publicistikë, veçanërisht në revistën "Hosteni", ku ka botuar mbi tri mijë faqe fejtone e shkrime kritike me pseudonime. Në janar të vitit 1991 S. Godo themeloi Partinë Repiblikane të Shqipërisë dhe ishte kryetar i saj për shtatë vjet. Aktualisht është kryetar i Asamblesë Kombëtare të kësaj partie. Ka qenë deputet i Kuvendit të Shqipërisë në dy legjislatura, ku ka ushtruar detyrën e kryetarit të Komisionit të Çështjeve Sociale dhe të atij të Politikës së Jashtme.

Veprat Edit

  • "Plaku i Butkës", Roman historik (1966);
  • Ali Pashë Tepelena, roman 1970
  • "Zëra nga burime të nxehta", tregime (1972);
  • "Intendenti", tregim (1973);
  • "Skënderbeu" (1975)
  • "Prova e zjarrit", roman (1977);
  • "Kohët që shkojnë, kohët që vijnë", reportazhe (1985);
  • "Ujërat e qeta", roman, (1988);
  • "Koha e njeriut", roman (1990).

Skenare Edit

Kategori:Lindje 1929

de:Sabri Godo nl:Sabri Godo

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.